Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2021 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2021 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2021 (NIEUW)In editie 2021 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2020. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2021 (NIEUW)Het Interventiezakboekje 2021 bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoerHet Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrechtPraktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: minister Verlinden behoudt bijzondere verlofregeling voor politie

Nieuws - 27/11/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Minister van Binnenlandse Zaken Annelien Verlinden behoudt de bijzondere verlofregels voor de politie die bij het begin van de coronacrisis zijn ingesteld door haar voorganger. Ze vervangt omzendbrief GPI 93 van ex-minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem door een eigen versie: omzendbrief GPI 93bis.
Inhoudelijk wijzigt er niets: niet opgenomen verlofdagen van 2019 mogen uitzonderlijk worden opgenomen tot en met 31 december 2020. Wie zijn jaarlijks vakantieverlof van 2019 niet heeft kunnen opnemen door een weigering, door moederschapsverlof of ziekte tijdens de overdrachtsperiode (1 januari 2020 tot en met 31 december 2020), kan die dagen overdragen tot en met 31 maart 2021.
De bijzondere verlofregeling werd ingevoerd omdat de coronacrisis de politiediensten een pak meer werk bezorgt, wat het voor velen moeilijk maakt om al hun nog niet-opgenomen verlofdagen van 2019 op te nemen voor de wettelijke deadline van 30 april 2020. Bovendien bestaat de kans dat personeelsleden zelf ziek worden door het coronavirus.

Bron: 03 november 2020 - Omzendbrief nr. GPI 93bis ter vervanging van de omzendbrief GPI 93 van 20 maart 2020 betreffende de overdracht van verloven van 2019, BS 26 november 2020, p.83412.

Extra informatie:
Omzendbrief GPI 93 van 20 maart 2020 betreffende de overdracht van verloven van 2019, BS 26 maart 2020.