Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in


Verkeersvademecum 2023 (NIEUW)



In editie 2023 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2022. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2023 (NIEUW)



Het Interventiezakboekje 2023 bestaat uit 73 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.
 

Zakboekje strafrecht 2022



Het Zakboekje Strafrecht is een onmisbaar werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Voor politieambtenaren onmisbaar om betrouwbare pv’s op te stellen. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Wetboek wegverkeer en wegvervoer



Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Private bewakingsondernemingen moeten misdrijven begaan door personeel melden via nieuw formulier

Nieuws - 15/10/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De leidinggevenden van private bewakingsondernemingen en interne bewakingsdiensten zijn verplicht om alle feiten die een wanbedrijf of misdaad opleveren, begaan door hun personeel asap te melden aan de FOD Binnenlandse Zaken. Dat was zo onder de Bewakingswet van 10 april 1990 en geldt ook nog onder de nieuwe Wet Private en Bijzondere Veiligheid van 2 oktober 2017. Er was echter nog een uitvoeringsbesluit nodig voor de basisregels uit de wet van 2017. Nu dat er is, is duidelijk dat bestaande meldingsprocedure zo goed als ongewijzigd wordt verder gezet. Het KB van 15 september 2020 bevat wel een nieuw meldingsformulier.
Melden bij Directie Private Veiligheid
Het komt er op neer dat personen die de werkelijke leiding hebben over een private bewakingsonderneming of interne bewakingsdienst àlle feiten die een wanbedrijf of misdaad opleveren, begaan door een persoon die een functie uitoefent in het kader van de Wet Private en Bijzondere Veiligheid van 2 oktober 2017, gepleegd in de uitoefening of naar aanleiding van zijn functie, moeten melden aan de Directie Private Veiligheid bij de Algemene Directie Veiligheid en Preventie bij de FOD Binnenlandse Zaken. En dat van zodra ze er kennis van krijgen.
Formulier
Elk feit wordt afzonderlijk gemeld per mail (misdrijven.spv@ibz.fgov.be of delits.spv@ibz.fgov.be), via het meldingsformulier. Het model daarvoor is opgenomen als bijlage bij het KB van 15 september 2020.
Ontvangstbericht
De administratie zal de melder een ontvangstbewijs versturen voor iedere ontvangen melding. Dat bericht geldt voor de melder als bewijs dat hij aan de meldplicht heeft voldaan.
In werking: 25 oktober 2020 (Het uitvoeringsbesluit van 22 mei 2014 wordt opgeheven).

Bron:  15 september 2020 - Koninklijk besluit tot regeling van de melding aan de administratie van feiten die een misdaad of een wanbedrijf opleveren, begaan door een persoon die een functie uitoefent zoals bedoeld in de wet van 2 oktober 2017 tot regeling van de private en bijzondere veiligheid, BS 15 oktober 2020, p.74342.