Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de dagelijkse politiepraktijk en tijdens de politionele opleidingen. U kunt het wetboek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje strafrecht 2020Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: Brussel verfijnt verplichte sluiting cafés en restaurants

Nieuws - 14/10/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Van 8 oktober en tot en met 9 november 2020 moeten alle cafés op het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest hun deuren sluiten. Het Brussels gewest legt echter geen beperkingen op aan de restaurants. Die vallen wel onder de federale regels, en dit tot en met 8 november. De federale overheid besliste namelijk dat alle restaurants – dus ook die op Brussels grondgebied – mogen openblijven tot 1 uur ’s nachts. Dé hamvraag voor heel wat bistro’s is dan ook: waar ligt de grens tussen een café, met sluitingsplicht, en een restaurant, dat beperkt mag openblijven? Federaal minister van Binnenlandse Zaken, Annelies Verlinden, drong aan op meer duidelijkheid. En dus past Brussels minister-president Rudi Vervoort zijn besluit met noodmaatregelen aan.
Hij schrapt de Brusselse definitie van drankgelegenheid. Hij vervangt de Brusselse definitie van het begrip restaurant door de definitie die het Federaal Voedselagentschap gebruikt. En hij voert een extra verbod in: het is niet toegelaten om alléén drank te verbruiken in een restaurant.
Of, zoals het in de toelichting bij het besluit staat: Het serveren van een bereide maaltijd moet de hoofdfunctie blijven. Het serveren van drank is maar een begeleidende maatregel. Chips, tapas en een portie kaasjes worden niet beschouwd als een bereide maaltijd en geven dus géén recht op het label van ‘restaurant’.
Deze aanpassingen gaan in op de dag van publicatie van het wijzigingsbesluit. Dat is op 13 oktober 2020.

Bron:  12 oktober 2020 - Besluit van de Minister-President van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest tot wijziging van het besluit van 7 oktober 2020 houdende sluiting van de bars en tot vaststelling van noodmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken, BS 13 oktober 2020.

Extra informatie: Besluit van 7 oktober 2020.