Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: nog tot half juli afwijkende procedures bij Brusselse gemeenten

Nieuws - 05/06/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


De Brusselse regering laat nog tot 15 juli 2020 afwijkende procedures toe bij de gemeenteraden en colleges van burgemeesters en schepenen. Ze kunnen dus nog een tijdje kiezen voor virtuele vergaderingen en digitale communicatie om beslissingen te nemen. Het college van burgemeesters en schepenen kan in dringende gevallen de bevoegdheden uitoefenen die normaal toekomen aan de gemeenteraad. Denk aan het nemen van politieverordeningen in het kader van de coronacrisis.
Al deze bijzondere regels gelden al sinds het begin van de crisis op 16 maart 2020. De Brusselse regering zorgde daarvoor via haar derde bijzonderemachtenbesluit van 6 april 2020. Maar in plaats van deze maatregelen te verlengen, vaardigt de regering dus een nieuw besluit uit met inhoudelijk dezelfde mogelijkheden, zij het dus tot half juli in plaats van tot 15 mei 2020 (‘een periode van 60 dagen vanaf 15 mei 2020).
In werking: 15 mei 2020

Bron:  Bijzondere machtenbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 28 mei 2020 nr. 2020/027 betreffende de werking van de gemeentelijke organen in het kader van de gezondheidscrisis COVID-19, BS 2 juni 2020.

Extra informatie: Volmachtbesluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering nr. 2020/003 van 6 april 2020 betreffende de werking van de gemeentelijke organen in het kader van de gezondheidscrisis COVID-19, BS 15 april 2020.