Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Covid-19: opnieuw naar zee of naar de Ardennen, maar niet voor iedereen

Nieuws - 25/05/2020
-
Auteur 
Carine Govaert


Met een negende dringendemaatregelenbesluit maakte de federale regering het op 20 mei 2020 mogelijk om opnieuw naar zee of naar de Ardennen te reizen. Maar alleen als men daar een tweede verblijfplaats heeft én men binnen zijn bubbel van vier personen blijft.
Een ministerieel besluit van 20 mei 2020 voert een nieuwe afwijking in op het samenscholingsverbod voor personen die niet onder hetzelfde dak wonen: elk huishouden mag thuis of in zijn tweede verblijfplaats tot vier personen ontvangen. Dat moeten altijd dezelfde personen zijn en de anderhalvemeterregel blijft van toepassing.
Ook als maar één van de gezinsleden een andere persoon uitnodigt – thuis of in het tweede verblijf – dan behoort die andere persoon vanaf dat moment tot de ‘bubbel van 4’ van alle personen die met de uitnodiger onder hetzelfde dak leven.
Het ministerieel besluit zegt niet wíe geacht wordt een tweede verblijfplaats te hebben. Komt het buitenhuisje van uw ex of van uw schoonmoeder ook in aanmerking? Het antwoord vindt u op de federale website met de FAQ’s over het coronavirus. Daar staat dat alleen eigenaars en huurders met een huurcontract van minimum één jaar – en de personen die met hen onder één dak wonen – naar hun stekje buiten de stad mogen gaan. Het huisje van uw ex of de stacaravan van uw schoonmama komen dus niet in aanmerking. Tenzij jullie onder hetzelfde dak wonen, u het tweede verblijf van hen huurt voor lange tijd óf zij tot uw ‘bubbel van 4’ behoren. Dán mag het weer wel. Want in uw tweede verblijf mag u 4 personen ontvangen die normaal gezien niet met u onder hetzelfde dak wonen. Het moeten dezelfde personen zijn die u thuis ontvangt, onder dezelfde voorwaarden – dus met respect van afstand tussen diegenen die niet onder hetzelfde dak wonen.