Ook tijdens de Corona-crisis garanderen we onze klantenservice
Wolters Kluwer volgt de ontwikkelingen
van COVID-19 op de voet.
We stellen alles in het werk om de gezondheid
en de veiligheid van onze werknemers,
hun families en onze klanten veilig te stellen
en dit zonder de dienstverlening aan onze klanten te onderbreken.

U kunt intussen onverminderd op ons blijven rekenen.
De meeste medewerkers kunnen thuis werken,
ook ons Customer Service Team.
U kan hen nog steeds tijdens de kantooruren,
elke werkdag tussen 8u30-12u30 en 13u30-16u30,
bereiken.


Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafrecht 2020 (NIEUW)Praktisch werkinstrument voor iedereen die beroepshalve met het strafrecht omgaat. Volledig geüpdatet en uitgebreid met nieuwe commentaarteksten (o.a. over vruchtafdrijving, grafschennis, belaging, schending van het beroepsgeheim, bijzondere vormen van oplichting, handel in menselijke organen). U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten (NIEUW)Het pas verschenen boek Efficiënt aankopen met overheidsopdrachten is een gids om verantwoord om te gaan met overheidsgeld en tegelijk de kwaliteit van de aan te kopen goederen en diensten te verbeteren. Het legt de noodzakelijke handelingen uit per fase van het inkoopproces. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Zakboekje politiestatuut 2020Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Politie houdt toezicht op naleving van verbod op uithuiszettingen in Brussels gewest, desnoods met geweld

Nieuws - 23/03/2020
-
Auteur 
Laure Lemmens


Tot en met 3 april 2020 geldt een algemeen verbod op uithuiszettingen in het Brussels gewest. De politie zal er nauwgezet op toekijken dat de maatregel wordt nageleefd. Ze mag desnoods dwang of geweld gebruiken.
Het Brussels gewest verbiedt àlle uithuiszettingen tot en met 3 april 2020 om de verdere verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan. Tot dan is iedere gerechtelijke en administratieve beslissing die een uithuiszetting gelast, automatisch opgeschort.
De Brusselse regering wil absoluut vermijden dat mensen die met een uithuiszetting worden bedreigd op dit moment op straat belanden, dakloos worden of hun zicht op een vaste woonoplossing verliezen.
Gerechtelijke en administratieve beslissingen
Het ingestelde verbod geldt dus zowel voor gerechtelijke uithuiszettingen waarbij de vrederechter een vonnis heeft uitgesproken naar aanleiding van een huurgeschil als voor administratieve uithuiszettingen die het gevolg zijn van een kwaliteitscontrole van een pand of een onbewoonbaarverklaring. Ook krakers mogen de komende weken niet uit een gekraakt pand worden gezet.
Streng politietoezicht
De regering heeft de politie de uitdrukkelijke opdracht gegeven om toe te kijken op de naleving van de maatregel. Ze geeft hen daarbij de toelating om - zo nodig - dwang of geweld te gebruiken.
Verlenging
Het verbod op uithuiszettingen geldt tot aan het begin van de paasvakantie, maar kan afhankelijk van de situatie verlengd worden. Brussels minister-president Rudi Vervoort zal in dat geval een nieuw besluit uitvaardigen.
In werking: van 17 maart tot en met 3 april 2020

Bron:  Besluit van de Minister-President van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 17 maart 2020 dat uithuiszettingen verbiedt, BS 20 maart 2020.