Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2019 (NIEUW)Het Wetboek wegverkeer en wegvervoer bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Nieuw in editie 2019: de wetgeving die geldt voor autorally’s op de openbare weg en voor wielerwedstrijden en alle-terreinwedstrijden, werd toegevoegd in het nieuwe deel ‘Sportwedstrijden op de openbare weg’. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafprocesrecht 2019Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Meer geld voor chatbox van vertrouwenscentra kindermishandeling in Vlaanderen

Nieuws - 20/08/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


In een besluit van 17 mei 2019 verhoogt de Vlaamse regering de subsidies voor ‘Nu praat ik erover’. Dat is de chatbox van de vertrouwenscentra voor kindermishandeling. De subsidie voor de chat stijgt van 50.000 naar 79.000 euro per jaar. Die verhoging moet het mogelijk maken om de chat een extra dag per week te bemannen.
Het besluit voert een nieuwe indexeringsformule in voor de subsidies van de vertrouwenscentra en het creëert een vaste basis voor de werkingssubsidie aan de partnerorganisatie van de centra. Dat is de vzw die fungeert als overlegplatform tussen de centra.
De subsidies aan de organisatoren van preventieve gezinsondersteuning zullen vanaf nu uit een vast en een variabel deel bestaan. Het variabele deel zal afhangen van het aantal minderjarigen, de kansarmoede en de evolutie van de anciënniteit in het werkingsgebied. De volgende Vlaamse minister van Welzijn zal daarover nog een ministerieel besluit publiceren.
Opmerkelijk is dat het besluit ook het nieuwe kwaliteitsregime in werking laat treden, zowel voor de vertrouwenscentra kindermishandeling (VK) als voor de centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG). Het besluit bevat in bijlage alvast een schema voor de zelfevaluatie in het kader van de kwaliteitszorg, maar dat schema geldt alleen voor de CKG’s.