Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2020 (nieuw)Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020 (nieuw)In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020 (nieuw)Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Meer geld voor chatbox van vertrouwenscentra kindermishandeling in Vlaanderen

Nieuws - 20/08/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


In een besluit van 17 mei 2019 verhoogt de Vlaamse regering de subsidies voor ‘Nu praat ik erover’. Dat is de chatbox van de vertrouwenscentra voor kindermishandeling. De subsidie voor de chat stijgt van 50.000 naar 79.000 euro per jaar. Die verhoging moet het mogelijk maken om de chat een extra dag per week te bemannen.
Het besluit voert een nieuwe indexeringsformule in voor de subsidies van de vertrouwenscentra en het creëert een vaste basis voor de werkingssubsidie aan de partnerorganisatie van de centra. Dat is de vzw die fungeert als overlegplatform tussen de centra.
De subsidies aan de organisatoren van preventieve gezinsondersteuning zullen vanaf nu uit een vast en een variabel deel bestaan. Het variabele deel zal afhangen van het aantal minderjarigen, de kansarmoede en de evolutie van de anciënniteit in het werkingsgebied. De volgende Vlaamse minister van Welzijn zal daarover nog een ministerieel besluit publiceren.
Opmerkelijk is dat het besluit ook het nieuwe kwaliteitsregime in werking laat treden, zowel voor de vertrouwenscentra kindermishandeling (VK) als voor de centra voor kinderzorg en gezinsondersteuning (CKG). Het besluit bevat in bijlage alvast een schema voor de zelfevaluatie in het kader van de kwaliteitszorg, maar dat schema geldt alleen voor de CKG’s.