Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje politiestatuut 2020 (nieuw)Met het Zakboekje Politiestatuut 2020 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Verkeersvademecum 2020 (nieuw)In editie 2020 van het Verkeersvademecum werden alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2019. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop, waar u ook een overzicht vindt van de verwerkte wetswijzigingen.

Interventiezakboekje 2020 (nieuw)Het ‘Interventiezakboekje 2020’ bestaat uit 72 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2019 zijn er fiches toegevoegd over 'Camerawet politie', 'Cannabis light' en 'Drones'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Regering publiceert zonenummers van ‘nieuwe’ politiezones in Staatsblad

Nieuws - 19/08/2019
-
Auteur 
Carine Govaert


De voorbije jaren werden in Vlaanderen heel wat nieuwe politiezones gevormd door samensmelting van bestaande politiezones of door de fusie van onderliggende gemeenten. De federale regering stemt het KB met de zonenummers nu af op die wijzigingen.
Drie politiezones krijgen een nieuwe cijfercode:
5909
PZ Genk/Zutendaal/As/Oudsbergen/Houthalen-Helchteren/Bocholt/Bree/Kinrooi (beter bekend als 'PZ CARMA')
5910
PZ Landen/Linter/Zoutleeuw/Hoegaarden/Tienen (beter bekend als 'PZ Getevallei')
5911
PZ Deinze/Zulte/Lievegem
Bij vier andere zones wordt enkel de omschrijving van de deelnemende gemeenten aangepast. Dat is bv. het geval voor de politiezone 5425 (Kluisbergen/Kruishoutem/Oudenaarde/Wortegem-Petegem/Zingem), na de vrijwillige fusie van de gemeenten Kruishoutem en Zingem tot Kruisem. Tien andere politiezones worden geschrapt omdat zij een nieuw zonenummer kregen onder een gemeenschappelijke benaming. Zoals: PZ Willebroek (5357) en PZ Mechelen (5358), die sinds 2015 een gemeenschappelijke politiezone vormen met zonenummer 5906.

Bron:  Koninklijk besluit van 8 juli 2019 tot wijziging van het koninklijk besluit van 24 oktober 2001 houdende de benaming van de politiezones, BS 12 augustus 2019.

Extra informatie: KB van 24 oktober 2001.