Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Zakboekje strafprocesrecht 2019 (NIEUW)Dit zakboekje is een echte handleiding die het mogelijk maakt om de soms complexe regels van het strafprocesrecht efficiënt in de praktijk te gebruiken. Geschikt voor zowel politiemensen als advocaten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Zakboekje politiestatuut 2019Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Verkeersvademecum 2019Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Brussels gewest wil àlle aanvullende reglementen wegverkeer op E-sign

Nieuws - 23/05/2019
-
Auteur 
Laure Lemmens


Het Brussels gewest wil àlle aanvullende reglementen op het gebied van wegverkeer verzamelen in de nieuwe online databank van Mobiel Brussel ‘E-sign’. Deze digitale documentenkluis wordt hét referentiepunt voor de overheid voor uitvoering van de reglementen, de communicatie over de inhoud en de controle op de toepassing ervan.
Het platform bevat
De aanvullende reglementen ‘betreffende de politie over het wegverkeer vast’ van de gemeenteraden van de 19 Brusselse gemeenten
Een overzicht van de verkeerstekens die geplaatst, verplaatst of verwijderd moeten worden naar aanleiding van de gemeentelijke aanvullende reglementen, samen met hun exacte locatie
Een overzicht van andere verkeerstekens die geen aanvullend reglement vereisen
De aanvullende reglementen om het openbaar vervoer in de gemeente te vergemakkelijken die door de gemeenteraden zijn vastgesteld op verzoek van de minister van Mobiliteit
De aanvullende reglementen van de minister van Mobiliteit die betrekking hebben op
-
De gewestwegen en de kruispunten waarvan een van die openbare wegen deel uitmaakt
-
De aanwijzing van de bebouwde kommen bedoeld in het Wegverkeersreglement
-
De verkeersmaatregelen die zich over meer dan één gemeente uitstrekken.
Daarnaast kunnen ook de voorbereidende documenten m.b.t. de aanvullende reglementen worden opgeladen.
E-sign werkt tot slot ook als doorgeefluik: de aanvullende reglementen worden via het platform overgemaakt aan het secretariaat van de Raadgevende Commissie voor het Wegverkeer. Op die manier kan de commissie snel en eenvoudig advies geven over de inhoud. Dat advies is verplicht vooraleer een aanvullend regelement kan worden vastgesteld en in werking treden.
In werking: 27 mei 2019

Bron:  Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 3 mei 2019 houdende de organisatie van overdracht van de aanvullende reglementen inzake het wegverkeer en de exacte locatie van de verkeerstekens ter uitvoering van artikel 4 van de ordonnantie van 3 april 2014 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, BS 17 mei 2019.

Extra informatie: Ordonnantie van 3 april 2014 betreffende de aanvullende reglementen op het wegverkeer en de plaatsing en bekostiging van de verkeerstekens, BS 14 mei 2014.