Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Brussels gewest haalt toegangswegen naar drie randparkings uit lage-emissiezone

Nieuws - 11/07/2018
-
Auteur 
Carine Govaert


Sinds 1 januari 2018 geldt er een lage-emissiezone (LEZ) op het grondgebied van het Brussels Hoofsdtedelijk Gewest. Op enkele uitzonderingen na: snelwegen en de Ring rond Brussel vallen niet onder de LEZ. In een ministerieel besluit neemt Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet ook drie grote toegangswegen op bij de uitzonderingen. Het gaat om toegangswegen die leiden naar 3 grote randparkings, waar de chauffeur de wagen kan achterlaten en kan overstappen op het openbaar vervoer.
Namelijk de toegangswegen naar:
parking Stalle te Ukkel;
parking Ceria-COOVI te Anderlecht (Neerpede); en
parking van Kraainem.
Hoewel het ministerieel besluit pas op 28 juni 2018 werd goedgekeurd en het op 4 juli in het Belgisch Staatsblad verscheen, heeft het MB het nog over de lage-emissiezone die zál worden ingevoerd op het Brussels grondgebied en over de verkeersborden E117 en E118 die gebruikt zúllen worden om de lage-emissiezone af te bakenen.
De LEZ wordt in Brussel gefaseerd ingevoerd. Dit jaar worden alleen de oudste, meest vervuilende diesels verbannen. En de eerste boetes worden pas in oktober uitgeschreven. Daarna worden de regels elk jaar strenger.
Van toepassing:
Brussels gewest.
Juridisch gezien: vanaf 14 juli 2018. Dat is: wettelijke regeling van inwerkingtreding 10 dagen na publicatie in BS. In werkelijkheid: sinds 1 januari 2018.

Bron: 28 JUNI 2018. - Ministerieel besluit tot vaststelling van het aanvullend reglement betreffende de signalisatie van de lage emissiezones in de zin van artikel 2.63 en 71.2 van het koninklijk besluit van 1 december 1975 houdende algemeen reglement op de politie van het wegverkeer en van het gebruik van de openbare weg, BS 4 juli 2018, bl. 54002.

Extra informatie:
Besluit van de Brusselse Hoofdstedelijke Regering van 25 januari 2018 betreffende het instellen van een lage-emissiezone, BS 2 februari 2018 [Brusselse LEZ-besluit].