Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst. Bij sommige publicaties, zoals de politiegidsen, krijgt u meteen 15% korting (actie geldig tot 28/01/2019).

Verkeersspecialist (nu -15%)Verkeersspecialist is hét maandelijkse vakblad voor mobiliteitsprofessionals in Vlaanderen en Brussel. Neem nu een abonnement via de webshop en krijg 15% korting.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Ruim 8 op 10 flitspalen op Vlaamse gewest- en snelwegen permanent operationeel

Nieuws - 09/05/2018
-
Auteur 
Tom Depla


Gemiddeld 84% van de 1.400 flitspalen op de gewest- en snelwegen in Vlaanderen is permanent operationeel. Vier jaar geleden was dat slechts 69%.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert ongeveer 1.400 flitspalen op de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen. De meeste (76,5%) staan op de gewestwegen. Drie vierde van de flitspalen zijn roodlicht-snelheidscamera’s, die dus zowel roodlichtnegatie als snelheid controleren.
100% niet mogelijk
Wegenwerken, aanrijdingen, vandalisme en technische defecten zorgen ervoor dat het nooit mogelijk is om 100% van de flitspalen operationeel te hebben. In de strijd voor meer verkeersveiligheid gaf Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vier jaar geleden de opdracht aan het AWV om het aantal flitspalen dat permanent operationeel is op te trekken van 69% naar 84%. Die doelstelling werd nu bereikt.
Nog achterstand in Limburg
Elke provincie haalt de doelstelling om gemiddeld 84% van de flitscamera’s operationeel te hebben, behalve Limburg. “De inhaalbeweging in Limburg was wel even groot als in de andere provincies, maar de historische achterstand was veel groter”, zegt Weyts. “Ik verwacht dat Limburg tegen eind 2018 kan aanpikken met het gewenste gemiddelde van 84%.”