Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Wetboek wegverkeer en wegvervoer 2018 (NIEUW)Het 'Wetboek wegverkeer en wegvervoer' is de nieuwe naam van het 'Basiswetboek wegverkeer voor de politie'. Het bevat alle belangrijke verkeersgerelateerde wetteksten die van toepassing zijn in Vlaanderen. Daardoor is het boek een onmisbaar werkinstrument voor de politie en is het ook een handig hulpmiddel voor iedereen die geregeld met de verkeerswetgeving in aanraking komt. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje Handhaving Ruimtelijke Ordening 2018Het Zakboekje Handhaving Ruimtelijke Ordening 2018 is volledig afgestemd op de nieuwe regels van het Decreet Handhaving Omgevingsvergunning en het Handhavingsbesluit Ruimtelijke Ordening, die op 1 maart 2018 in werking zijn getreden. Met het nieuwe decreet wordt de handhaving helemaal omgegooid. Daarom werd ook het zakboekje volledig herwerkt en kreeg het een nieuwe structuur. Het is nu meer dan ooit een juridische en praktische handleiding bij de handhavingsinstrumenten. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje strafrecht 2018De nieuwe editie van Zakboekje strafrecht werd aangepast aan alle wetswijzigingen die tot en met 15 maart 2018 gepubliceerd zijn in het Belgisch Staatsblad. Er zijn onder andere wijzigingen i.v.m. mensenhandel, woonstschennis, voorbereiding van een terroristisch misdrijf, onderschepping van niet voor het publiek toegankelijke communicatie, gedwongen huwelijk, het binnendringen in havengebieden en interne hacking. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Ruim 8 op 10 flitspalen op Vlaamse gewest- en snelwegen permanent operationeel

Nieuws - 09/05/2018
-
Auteur 
Tom Depla


Gemiddeld 84% van de 1.400 flitspalen op de gewest- en snelwegen in Vlaanderen is permanent operationeel. Vier jaar geleden was dat slechts 69%.

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beheert ongeveer 1.400 flitspalen op de gewest- en autosnelwegen in Vlaanderen. De meeste (76,5%) staan op de gewestwegen. Drie vierde van de flitspalen zijn roodlicht-snelheidscamera’s, die dus zowel roodlichtnegatie als snelheid controleren.
100% niet mogelijk
Wegenwerken, aanrijdingen, vandalisme en technische defecten zorgen ervoor dat het nooit mogelijk is om 100% van de flitspalen operationeel te hebben. In de strijd voor meer verkeersveiligheid gaf Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Ben Weyts vier jaar geleden de opdracht aan het AWV om het aantal flitspalen dat permanent operationeel is op te trekken van 69% naar 84%. Die doelstelling werd nu bereikt.
Nog achterstand in Limburg
Elke provincie haalt de doelstelling om gemiddeld 84% van de flitscamera’s operationeel te hebben, behalve Limburg. “De inhaalbeweging in Limburg was wel even groot als in de andere provincies, maar de historische achterstand was veel groter”, zegt Weyts. “Ik verwacht dat Limburg tegen eind 2018 kan aanpikken met het gewenste gemiddelde van 84%.”