Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Tot 20% korting op onze politiepublicaties

Wolters Kluwer heeft een uitgebreid gamma aan zakboekjes over politiethema's: o.a. verkeer, interventie, politiestatuut, strafrecht en milieuhandhaving. Bekijk nu het volledige aanbod in onze webshop en krijg tot 20% korting bij de aankoop van meerdere exemplaren voor uw korps of dienst.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Federale dotatie voor diverse projecten politiezones iets lager dan in 2017

Nieuws - 13/04/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


De lokale politiezones kunnen ook dit jaar rekenen op ruim 8 miljoen euro aan federale middelen voor ‘diverse projecten’. De zogenaamde ‘dotatie om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren’ bedraagt meer concreet 8.247.289,17 euro. Iets minder dan in 2017 toen het nog om 8.387.288,87 euro ging.
Het is nog maar het tweede jaar dat de dotatie onder deze noemer wordt uitgekeerd. Tot en met 2016 werd de ‘dotatie om het aanwervingsbeleid te stimuleren’ uitgekeerd. Met, zoals duidelijk blijkt uit de naam, minder gebruiksmogelijkheden. De heroriëntering van de dotatie zorgt voor een ruimer opzet en bredere inzet: de zones kunnen het geld onder meer gebruiken om de kosten te dekken voor de aanwerving van personeel, de aankoop van ANPR-camera’s, een fusie, of extra uitgaven verbonden aan een nieuwe penitentiaire instelling of gesloten centrum voor minderjarigen op het grondgebied van de zone.

Het KB van 29 maart 2018 met de verdeling van de dotatie tussen de zones treedt in werking op 21 april. De verdeling van de dotatie is opgenomen in bijlage I bij het KB. De bedragen zullen in één enkele keer worden uitbetaald.

Bron:  Koninklijk besluit van 29 maart 2018 houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2018 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren, BS 11 april 2018.

Extra informatie: Koninklijk besluit van 25 december 2017 houdende de toekenning van een federale dotatie voor het jaar 2017 om bepaalde initiatieven in politiezones te stimuleren, BS 24 januari 2018.