Een vraag? Een suggestie?
Tel.: 015 78 7600
Mail: klant.BE@wolterskluwer.com
Vul het formulier in

Interesse?

Wenst u volledige toegang tot wetgeving, rechtspraak, praktische commentaarteksten en nieuwsberichten op maat van politiediensten?Verkeersspecialist (nu -15% voor nieuwe abonnees)Verkeersspecialist is hét maandelijkse vakblad voor mobiliteitsprofessionals in Vlaanderen en Brussel. Neem nu een abonnement via de webshop en krijg 15% korting.

Verkeersvademecum 2019 (NIEUW)Het Verkeersvademecum is een zakboekje op maat van elke politiebeambte die verkeersovertredingen verbaliseert. In editie 2019 zijn alle wetswijzigingen verwerkt tot en met 1 december 2018. Er zijn o.a. wijzigingen inzake vervoer van goederen (massa), lading en ladingzekering, inning en consignatie (ladingzekering, technische eisen), rijbewijs (opleiding), OI graden, alcohol en drugs in het verkeer, kentekenplaten, schoolstraat. U kunt het boek meteen bestellen via de webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Zakboekje politiestatuut 2019 (NIEUW)Met het Zakboekje Politiestatuut 2019 hebt u duidelijke en volledige basisinformatie over het personeelsstatuut bij de politie. Daarnaast krijgt u een actueel antwoord op alle onduidelijkheden en vragen over dit statuut in volle evolutie. Deze editie is helemaal bijgewerkt tot en met 1 september 2018. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Interventiezakboekje 2019 (NIEUW)Het ‘Interventiezakboekje 2019’ bestaat uit 69 alfabetisch geordende fiches. Zij geven uitleg over de wettelijke en bestuurlijke aspecten van verschillende soorten interventies. Het hele boekje is geüpdatet en in vergelijking met editie 2018 is er een fiche toegevoegd over 'Bijzondere Opsporingsmethoden met betrekking tot ICT en afluisteren'. U kunt het boek meteen bestellen via onze webshop.

Een overzicht van alle politie-uitgaven van Wolters Kluwer vindt u hier.

Stagiairs bij brandweer krijgen groene band op helm om beter op te vallen

Nieuws - 13/03/2018
-
Auteur 
Laure Lemmens


Stagiairs in de graden van brandweerman, sergeant en kapitein krijgen een groene band op hun helm zodat ze beter opvallen. Nu wordt alleen de graad van de betrokkene vermeld en dat zorgt vaak voor verwarring over wat de stagiairs precies mogen en kunnen tijdens interventies. De hulpverleningszones krijgen tot 26 februari 2019 de tijd om de markeringen op de helmen aan te passen.
Door een duidelijke kleur aan te brengen op de helm wordt het voor alle intervenanten op het terrein duidelijk dat het om een stagiair gaat. En dat die stagiair alleen kan deelnemen of leiding geven aan operaties voor zover zijn praktische en theoretische vorming dat toelaat.
De groene band is 10 tot 15 mm breed en loopt in het midden van de helm, op de kam, vanaf de frontplaat aan de voorkant van de helmschaal tot aan de achterkant, tot op 10 mm van de aanduiding van de functie van zonecommandant.
De hulpverleningszones krijgen een jaar de tijd om de markeringen op de helmen aan te passen. Tegen 26 februari 2019 moeten alle zones dus in orde zijn.
 
Bron: Omzendbrief van 26 februari 2018 tot wijziging van de ministeriële omzendbrief van 2 oktober 2007 betreffende de markering van brandweerhelmen, BS 7 maart 2018.